Vrijwilligen op Yukon Quest

Ik maak dan toch een uitzondering op mijn “planningloze planning” in Canada. Ik ben in contact met Laura in Whitehorse, Yukon, om als vrijwilliger te gaan bijstaan op het startevenement van Yukon Quest, een 1000km (edit: oops, ik bedoel zelfs mijl) hondensleerace tot in Alaska.

Back to the roots, dat is vast zowat de idee achter de race gekend als Yukon Quest. Een authentieke race van maar liefst duizend mijl vanuit Whitehorse in het zuiden van Yukon, Canada, tot in Fairbanks in Alaska, VS. Een race zo ver in het noorden in putteke winter? Ja hoor, dat is daar dus wel degelijk met de hondenslee!

yukon quest.png

Een authentiek Canadees evenement wanneer ik daar al zit? Daar maak ik dus met plezier een uitzondering voor in het “laat alles op me afkomen” idee! Ik heb hen gecontacteerd, mijn nomadenplan uit de doeken gedaan en een beetje gestoeft met het aantal talen dat ik spreek en ja hoor, ons Laura is dolenthousiast om mij op enkele verschillende kleine festiviteiten en evenementen in te schakelen zodat ik de sfeer ten volle opsnuif, zo veel mogelijk mensen ontmoet en het échte Canada leer kennen!

Zo leer ik ook al meteen hoe Big Blue, zoals “mijn” woonbus nu nog heet bij haar huidige eigenaars, zich gedraagt in de echte winterse omstandigheden. En is dat allemaal positief? Dan kan ik nog noordelijker trekken! De sleeën achterna!

Hoog tijd om mijn fotografieskills terug bij te schaven, want wat een prachtige reportage kan dat dan worden! Zeker aangezien Whitehorse bekend staat als een van de mooiste plaatsen om het noorderlicht te aanschouwen!

Een warme – of net koude – oproep!

Ik leg het idee alvast voor bij Far Out, maar lanceer bij dezen ook nog verder een oproep. Werk jij voor een magazine en heb je interesse in een fotoreportage over Yukon Quest, een interview met en portret van een authentieke Musher (hondensleedrijver) of een ander wild idee in de winterse Yukon Territories? Laat het me weten en steun mijn nomadenbestaan!

Eerdere journalistieke publicaties vind je hier. Een lyrisch woordje uitleg over wie ik ben en wat ik doe, staat dan weer hier.

Meer informatie over Yukon Quest vind je op www.yukonquest.com.

(Featured image door Julien Schroder vanop de facebookpagina van Yukon Quest.)

4 gedachten over “Vrijwilligen op Yukon Quest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s